top of page

 READ THE WHOLE TEXT 

Κριτική για την ταινία "Fantastic Beasts and where to find them"

Πριν από λίγες ώρες, επέστρεψα από την προβολή της ταινίας "Φανταστικά Ζώα και που βρίσκονται."

Καλά, πραγματικά, ο David Yates, δημιούργησε πάλι, και η μουσική του James Newton Howard ήταν μαγευτική!

Σε αυτή την ταινία, το σενάριο, ήταν γραμμένο από το πενάκι της Ρόουλινγκ, η οποία αποφάσισε, μάλλον να ασχοληθεί και με αυτό το κομμάτι της συγγραφής.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία, και από την 'επιστημονική' πλευρά, αλλά και η πλοκή ήταν επίσης διαφορετική και πρωτότυπη.

Η ταινία, διαδραματίζεται στην Αμερική, την οποία πρώτη φορά συναντάμε στον κόσμο του Χάρι Πότερ. Εξαιτίας αυτού, η παρατήρηση στοιχείων στον δικό τους μαγικό κόσμο, και η σύγκριση με τα Βρετανικά στοιχεία και τους Βρετανικούς νόμους, είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ.

Αρχικά, ας δούμε λίγο την πλοκή.

 

Στην Νέα Υόρκη του 1926, τα χρόνια της ακμής του Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, μια σκοτεινή και μυστήρια δύναμη αναστατώνει την πόλη καταστρέφοντας κτήρια μέχρι τα θεμέλια. Αυτό αποτελεί απειλή για την αποκάλυψη της Μαγικής κοινότητας της Αμερικής, σύμφωνα με το Μαγικό Κογκρέσο στην Αμερική. Εκείνες τις μέρες, καταφθάνει στην Νέα Υόρκη, ο Βρετανός Νιούτ Σκαμάντερ, ο οποίος κουβαλάει μαζί του μία μυστήρια βαλίτσα, που περιέχει μαγικά πλάσματα.

Στην τράπεζα της Νέας Υόρκης, ο Σκαμάντερ γνωρίζει έναν άντρα Άμαγο, τον Τζέικομπ Κοβάλσκι, (όπως ονομάζονται οι Μαγκλ στην Αμερική), που η βαλίτσα του μπερδεύεται με αυτή του Νιουτ. Ο Νιουτ, και μια κοπέλα του MACUSA, η Τίνι (Μαγικού Κογκρέσου της Νέας Υόρκης) ψάχνουν την βαλίτσα, και ύστερα συμμαχούν με τον Τζέικομπ Κοβάλσκι, και με την αδελφή της Τίνι, Κουίνι. Μεγάλο ρόλο, παίζει και ο αινιγματικός υπεύθυνος των Χρυσούχων του MACUSA, και μια γυναίκα που υιοθετεί παιδιά και τα χτυπάει. Το παιδί που σιχαίνεται περισσότερο, είναι ο νεαρός Κρίντενς, ένα μυστήριο δεκατετράχρονο παιδί.

 

Λοιπόν, σε αυτήν την ταινία, πρωτοεμφανίζεται μια σκοτεινή και ισχυρή δύναμη, ονομαζόμενη Οσκούριο, η οποία εγκλωβίζεται μέσα σε νεαρά παιδιά κάτω των δέκα ετών, και δεν μπορεί να δράσει έξω από τον ξενιστή, ή αλλιώς το παιδί.

Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε πως αυτή η ταινία δεν είναι Σίκουελ, ούτε Προ-σίκουελ της σειράς του Χάρι Πότερ, αλλά Προέκταση, Ακούγεται, πως θα αναπτυχθεί σε τριλογία, και μπορεί τετραλογία, η οποία θα λήξει, μάλλον το 2024.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=D6Wi3P2cNTY

Joanne's Rowling Speech: https://www.youtube.com/watch?v=MMYBchb8aog

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page